Selv Om P-piller Ha...
 
Notifications
Clear all
Selv Om P-piller Har Høy Suksessrate, Kan De Mislykkes Og Du Kan Bli Gravid Mens Du Bruker P-piller.
Selv Om P-piller Har Høy Suksessrate, Kan De Mislykkes Og Du Kan Bli Gravid Mens Du Bruker P-piller.
Group: Registered
Joined: 2023-04-22
New Member

About Me

Visse faktorer øker risikoen for å bli gravid, selv om du er på prevensjon. Ha disse faktorene i bakhodet hvis du er seksuelt aktiv og ønsker å forhindre en uplanlagt graviditet.

 

 

 

 

Suksess- og feilrater for p-piller

 

 

P-piller er 99 prosent effektive med "perfekt bruk", som betyr å ta pillen til samme tid hver dag uten å gå glipp av en dose. "Typisk bruk" er hvordan de fleste kvinner tar pillen, og da er den omtrent 91 prosent effektiv. Både kombinerte p-piller og piller med kun gestagen (også kjent som minipillen) har en typisk feilrate på 9 prosent.

 

 

 

 

Mange kvinner glemmer ved et uhell en dose eller glemmer å starte en ny pakke med piller. Når det skjer, øker sjansene for en utilsiktet graviditet.

 

 

 

 

Graviditetsquizen: Er jeg gravid? »

 

 

 

 

Hva får prevensjon til å mislykkes

 

 

Visse forhold eller atferd kan øke sannsynligheten for at prevensjonen din ikke vil være like effektiv for å forhindre graviditet.

 

 

 

 

Hvis du ikke husker å ta pillen til samme tid hver dag, øker du risikoen for graviditet. P-piller er laget for å opprettholde et konstant nivå av hormoner i kroppen din. Hvis du hopper over eller glemmer en dose, kan hormonnivået falle raskt. Avhengig av hvor du er i syklusen, kan dette føre til at du har eggløsning. Eggløsning kan øke sjansene dine for å bli gravid.

 

 

 

 

Hensynsløst alkoholforbruk kan også forårsake prevensjonssvikt. Mens de er påvirket, kan noen kvinner glemme å ta pillen til riktig tid. Hvis du kaster opp for tidlig etter at du har tatt pillen, kan det hende at kroppen din ikke er i stand til å absorbere noen av hormonene. Dette kan føre til et fall i hormonnivåene dine, noe som kan utløse eggløsning.

 

 

 

 

Å ta en annen medisin eller et supplement samtidig med p-piller kan også påvirke pillens effektivitet.

 

 

 

 

Hvordan forebygge prevensjonssvikt

 

 

Hold disse tipsene i bakhodet hvis du er på prevensjon og ønsker å forhindre graviditet.

 

 

 

 

Tid det riktig

 

 

Pass på at du tar p-piller til samme tid hver dag. Still inn en påminnelse på telefonen eller se på hvis du trenger det. Du kan også vurdere å ta pillen med en spesifikk daglig aktivitet, for eksempel under lunsj eller middag.

 

 

 

 

Hvis du tar piller som kun inneholder gestagen, bør du være spesielt forsiktig med å ta pillen til samme tid hver dag. Hvis du kommer for sent med en dose eller hopper over en helt, kan hormonnivået ditt synke veldig raskt. Dette kan føre til at du har eggløsning, og det øker sjansene dine for å bli gravid betraktelig.

 

 

 

 

Hvis du glemmer en dose, bruk en reservemetode eller unngå sex den neste uken. For å være ekstra forsiktig, bruk en reservemetode, for eksempel kondom, eller unngå sex den neste måneden.

 

 

 

 

Ta placebo-pillene

 

 

Kombinerte pillepakker inneholder vanligvis tre uker med aktive piller som inneholder hormoner og en uke med inaktive, eller placebo, piller. Selv om det ikke er medisinsk nødvendig å ta placebo-piller, kan det hjelpe deg å holde deg i rutinen.

 

 

 

 

Hvis du velger å hoppe over placebo-pillene, levonorgestrel generiske legemidler rekkefølge er det en sjanse for at du kan komme sent i gang med din neste pillepakke. Dette kan forstyrre kroppens forventede nivå av hormoner og føre til at du har eggløsning. Eggløsning øker sjansene for å bli gravid.

 

 

 

 

Ikke bland norgestrel 300mcg nettapotek medisiner

 

 

Noen reseptbelagte og reseptfrie medisiner kan forstyrre prevensjonens effektivitet. Før du begynner å ta en ny medisin, spør legen din eller apoteket om du bør bruke en backup-metode for beskyttelse mens du tar denne nye medisinen.

 

 

 

 

Selv om noen antibiotika har vært anekdotisk knyttet til uplanlagte graviditeter, har forskning i stor grad avkreftet denne sammenhengen. En mulig sammenheng med redusert prevensjonseffektivitet er bare anerkjent med én type uvanlig antibiotika kalt rifampin.

 

 

 

 

Ikke bruk johannesurt

 

 

Johannesurt er et populært reseptfritt urtetilskudd som kan påvirke levermetabolismen. Dette tillegget kan forstyrre prevensjons effektivitet. Du kan oppleve gjennombruddsblødninger og muligens en uplanlagt graviditet hvis du tar de to medisinene sammen. Snakk med legen din om eventuelle ekstra tiltak du bør ta, inkludert en sikkerhetskopibeskyttelsesmetode mens du tar johannesurt.

 

 

 

 

Å vite hva som kan gjøre prevensjon ineffektiv og hvordan du kan øke sjansene dine for å lykkes med å unngå graviditet, vil hjelpe deg å ta de beste avgjørelsene for deg selv.

 

 

 

 

 

 

 

 

Symptomer på graviditet

 

 

De tidligste symptomene på graviditet kan lett overses, spesielt hvis du er på prevensjon. Hvis du opplever noen av disse symptomene, ta en graviditetstest for å bekrefte graviditetsstatusen din. Hvis du vil dobbeltsjekke graviditetstesten hjemme, kan en enkel blodprøve av legen din bekrefte statusen din.

 

 

 

 

De tidlige tegnene på graviditet inkluderer:

 

 

 

 

ømme eller hovne bryster (hormonelle endringer kan påvirke hvordan brystene dine føles)

 

 

en plutselig aversjon mot visse matvarer eller dufter

 

 

uvanlige matbehov

 

 

Morgenkvalme

 

 

Kvalme, oppkast og tretthet er også tegn på tidlig graviditet. I motsetning til navnet kan morgenkvalme oppstå når som helst på dagen. Det kan begynne veldig tidlig etter unnfangelsen. Mens kroppen din tilpasser seg den nye graviditeten, kan du også oppleve at du blir lettere eller raskere sliten.

 

 

 

 

Utelatt periode

 

 

Mange kvinner begynner å mistenke at de er gravide når de går glipp av menstruasjon. Dessverre har noen kvinner ikke menstruasjon mens de er på prevensjon, så en uteblitt menstruasjon er ikke nødvendigvis en enkel indikator.

 

 

 

 

Implementeringsblødning, som skjer når et befruktet egg fester seg til livmoren din, kan forveksles med en periode. Dette gjelder spesielt hvis mensen vanligvis er veldig lett.

Location

Occupation

levonorgestrel generiske legemidler rekkefølge
Social Networks
Member Activity
0
Forum Posts
0
Topics
0
Questions
0
Answers
0
Question Comments
0
Liked
0
Received Likes
0/10
Rating
0
Blog Posts
0
Blog Comments
Share: